Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya Iphone-modellerna dyker upp i Sverige

Iphone 5C och 5S finns att köpa i Sverige före Apples officiella lansering. Bland annat har några återförsäljare gråimporterat enheter.

Apple släppte Iphone 5C och 5S till försäljning i ett tiotal länder den 20 september i år, men Sverige var tyvärr inte ett av dem. Det hindrar inte de nya modellerna från att säljas här. Modellerna syns hos några återförsäljare och via sajter som Tradera och Blocket.

För de som inte kan vänta på att Apple officiellt lanserar de nya Iphone-modellerna i Sverige finns det redan nu gråimporterade telefoner att köpa.

Eftersom det inte rör sig om någon officiell lansering från Apple är det viktigt att notera att de återförsäljare som säljer telefonerna nu har gråimporterat enheterna vilket har betydelse för vilken garanti köparna kan vänta sig. Det kan också betyda att enheten kommer med en laddare som inte passar här.

Smakar det så kostar det. Priserna ligger en hel del högre nu än vad vi kan vänta oss till den officiella lanseringen. Iphone 5C 16 gigabyte kostar omkring 6 000 kronor, vilket kan jämföras med den förra toppmodellen Iphone 5 som fortfarande säljs olåst för strax under den prislappen. Vill man istället ha nya toppmodellen Iphone 5S med 16 gigabyte kostar den omkring 8 000 kronor.

99mac har sökt Apple för en kommentar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.