Falsk reklam ger dränkta Iphone

Det är inte alltid lätt att hålla tungan rätt i munnen runt vad som är sant och vad som är rent påhitt. En falsk reklambild på sociala medier lurar användare att färska IOS 7 gör Iphone-modeller vattentåliga.

Att en uppdatering av mjukvara inte gör elektronik vattentålig kommer knappast som en överraskning för tekniskt insatta. För mindre pålästa användare kan det dock vara svårare att genomskåda, något som blivit tydligt genom en falsk reklamkampanj som sprids på sociala medier.

I korthet handlar kampanjen om att nya IOS 7 gör Iphone #vattentålig, helt enkelt genom att slå av all känslig elektronik vid kontakt med fukt. Budskapet ackompanjeras av grafik och layout på ett sätt som inte är helt olikt Apples vanliga annonser, vilket ytterligare spär på förvirringen.

Enligt brittiska The Independent har resultatet inte låtit vänta på sig. Flera missledda användare har uttryckt sin frustration på Twitter, där deras telefoner av allt att döma slutat fungera efter varierande grader av bad. #IOS 7 må ge många nya funktioner till Iphone, men vattentålighet är inte med i ändringsloggen.