Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Batterikapaciteten i Iphone 5C och 5S något bättre än Iphone 5

Batterierna i både Iphone 5C och Iphone 5S har bättre kapacitet än i Iphone 5 visar siffror från amerikanska FCC, men skillnaderna är små.

Tekniksajten Anandtech har grävt fram uppgifter om batterierna i Iphone 5C och 5S som lanserades i tisdags. Det är hos den amerikanska myndigheten Federal Communications Commission, FCC, som Apple måste få sina telefoner godkända av och som publicerar dokument om godkända produkter.

Apple själva uppger inte den exakta kapaciteten på sina batteri så enda sättet att få del av dessa uppgifter är att öppna upp telefonerna eller då via FCC. Det enda Apple uppgav vid presentationen var att Iphone 5C hade ett något större batteri än Iphone 5. Nu finns siffrorna på exakt hur mycket större det är och det visar sig även att Iphone 5S har fått lite högre kapacitet.

Enhet

Iphone 5

Iphone 5S

Iphone 5C

Batteristorlek

5,45 Whr

5,96 Whr

5,73 Whr

Batterispänning (nominell)

3,8 V

3,8 V

3,8 V

Batteristorlek

1440 mAh

~1570 mAh

~1507 mAh

Jämfört med Iphone 5 har Iphone 5S tio procent bättre batterikapacitet medan Iphone 5C har fem procent bättre. För Iphone 5C som till stora delar har samma komponenter som Iphone 5 borde det betyda lite längre batteritid. För Iphone 5S däremot som har helt nya chip, ny kamera med mera som kanske drar mer ström är det inte givet att högre kapacitet ger mera batteritid. Högre kapacitet borde däremot ge något längre laddningstid.

Brian Klug på Anandtech noterar att det finns skäl att vara något skeptisk till hur exakta dessa uppgifter är men att dessa siffror verkar rimliga utifrån vad han hört från annat håll. Macrumors har jämfört siffrorna med läckta bilder på vad som sägs vara batteriet till Iphone 5C och där stämmer också uppgifterna.

Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.