Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Färgglad Iphone 5C ersätter Iphone 5

För första gången lanserade Apple två nya modeller av Iphone. Den första heter Iphone 5C och har en färgad plastbaksida med kompontenter från Iphone 5 under skalet.

Apple bjöd in till presskonferens under tisdagenskvällen den 10 september. Många av ryktena visade sig stämma. Företaget berättade att Iphone 5 kommer att tas bort och istället lanseras #Iphone 5C. Den baseras på samma teknik som Iphone 5, men får en baksida av polykarbonatplast med ett lager transparent hårdlack.

Baksidan och sidorna är ett helt stycke och kommer i färgerna vit, rosa, blå, grön och gul. Telefonen är något större än Iphone 5 och kommer med antingen 16 eller 32 gigabyte lagring. I USA kommer den att kosta 99 dollar respektive 199 dollar tillsammans med ett tvåårigt kontrakt hos en mobiloperatör.

Iphone 5C har ett något större batteri än sin föregångare och har standbytid på upp till 250 timmar. Taltiden är upp till 10 timmar via 3G-nät och det går att surfa via LTE eller Wifi upp till 10 timmar. Nytt blir stöd för de svenska 4G/LTE-näten.

Tillsammans med telefonen lanserar Apple ett fodral i flera färger med små utskurna hål för att visa upp telefonens egen färg. Skalet kommer kosta 29 dollar i USA.

Den kommer att gå att köpa från och med 20 september i USA, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore och Storbritannien. Kunder kan börja förhandsbeställa från och med den 13 september. Först i december 2013 räknar Apple med att lanserat modellen i 100 länder via 270 mobiloperatörer. Det ser alltså ut som att Sverige kommer att få vänta till slutet av året.

Samtidigt berättade Apple att Iphone 4S kommer att finnas kvar i en modell med 8 gigabyte och säljas gratis tillsammans med abonnemang.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
526 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.