Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

poddradio

Avsnitt #41: Smarta klockor, Windows på Mac och spännande gäst i studion

99mac-studion gästas av Karl Emil Nikka, redaktör och huvudförfattare av teknikboken "Hur funkar det?". Det blir prat om smarta klockor, mobila operativsystem och kommande produktlanseringar.

Äntligen en gäst!, utbrast redaktionen unisont när detaljerna kring veckans #poddradio blev klara. 99mac:s redaktörer Ida och Adrian får besök i studion av Karl Emil Nikka, Kjell & Companys redaktör och huvudförfattaren till teknikboken "Hur funkar det?", som flög upp från Skåne och fann sig tillrätta bakom mikrofonen.

Samtalets givna utgångspunkt blir hans arbetsdator som är med in i studion, en Macbook Pro med Retina-skärm som just nu kör #Windows 8. Men mestadels av tiden går åt till att prata om #IOS, #Android och #Windows Phone, för det är ju här bland de mobila enheterna som det händer mest. 99mac:s redaktörer får en djupare inblick i världen utanför Apples ekosystem då Nikka verkar känna sig lika hemma oavsett produkt eller operativsystem.

Efter inspelningen blev det fika med chokladkakan #Kitkat. Google har nämligen avslöjat att deras nästa Android-version kommer att heta Kitkat. 99mac är nog inte ensamma om att tro att försäljningen av Kitkat kommer att öka explosionsartat framöver. Här är reklamfilmen som nämns i avsnittet:

En annan stor händelse sedan sist är att Nokia ger upp smarta mobiler helt och säljer verksamheten till Microsoft. Microsoft närmar sig alltså Apples värld med hårdvara och mjukvara under samma tak.

Apple har snart event och lanserar nya modeller av Iphone. Adrian summerar vad vi tror oss veta. Den 10 september klockan 19:00 svensk tid är det dags för Tim Cook med flera att ställa sig på scenen hemma i högkvarteret i Cupertino, USA. Om det blir någon videoström från eventet återstår att se.

Alla verkar tillverka smarta klockor nu. Samsung, Sony och Qualcomm har presenterat sina versioner nyligen. Vad kan Apple tänkas göra med Iwatch? Kan Qualcomms Mirasol-skärm vara det som ger Apple överhanden? Samsungs Galaxy Gear använder en mer batterikrävande skärm och utlovar ett dygn innan det är dags för laddning vilket är på tok för lite enligt kritikerna.

Under inspelningen var vi osäkra på om det fanns en inbyggd stegräknare i Galaxy Gear. Så här i efterhand kan vi bekräfta att det finns en sådan.

Sist, men inte minst, Nikka nämner en video från Android Design in Action, här hittar ni den:

Avsnitt: Smarta klockor, Windows på Mac och spännande gäst i studion

Längd 1:22:20, filstorlek 51,71 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.