Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple bakom köp av skånska Algotrim

UPPDATERAD. I början av året köptes mobilteknikbolaget Algotrim från Malmö upp i hemlighet. Nu kommer det fram att köparen är ingen mindre än Apple.

I februari köptes Malmöbolaget Algotrim upp i hemlighet. Ingen inblandad ville uttala sig om affären till nyhetstjänsten Rapidus som rapporterade. Företaget har patent på en teknik som används vid bland annat bildhantering i mobiltelefoner. Rapidus kan nu rapportera att det är Apple som köpt bolaget via ett anonymt amerikanskt företag. En taleskvinna för Apple bekräftar köpet till bloggen Allthings D med standardsvaret:

"Apple köper mindre teknikföretaget då och då, och generellt brukar vi inte diskutera syftet eller våra planer."

#Algotrim startades 2005 av Anders Berglund, Anders Holtsberg och Martin Lindberg. Tekniken går ut på att processorinstruktioner komprimeras så att det går snabbare att köra både operativsystem och appar med mindre minne. I slutet av 2011 beräknades att Algotrims teknik fanns med i över 100 miljoner mobiltelefoner världen över från de största tillverkarna. Under sommaren har Anders Holtsberg flyttat till USA och har pendlingsavstånd till högkvarteret i Cupertino.

Det här är inte det första skånska företaget som Apple köper upp. De köpte också Polar Rose år 2010 som sysslar med teknik för ansiktigenkänning. Både #Polar Rose och Algotrim växte fram på företagsinkubatorn Minc.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.