Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hörlursadaptern The Pogo fungerar likt Apples Magsafe

Att hörlurskontakten går sönder eller börjar glappa är inte helt ovanligt. Hörlursadaptern The Pogo vill råda bot på problemen med hjälp av magneter.

Apples Magsafe-kontakt introducerades i januari 2006. Med hjälp de inbyggda magneterna i kontakten kommer laddsladden lättare på plats samtidigt som den lätt lossnar om någon råkar snubbla över sladden utan att hela datorn ramlar i golvet. En annan kontakt som skulle kunna ha nytta av magneter är hörlurskontakten.

Designern Jon Pattersson står bakom konceptet The Pogo, en hörlursadapter som utnyttjar magneter på samma sätt som #Magsafe för att skydda både kontakten på hörlurar liksom utgången i enheter som exempelvis Iphone.

Med hjälp av en neodymium-magnet och fyra små pinnar skapas en stark koppling mellan The Pogo:s ena del som kan lämnas kvar i hörlursutgången och adaptern som fästs på hörlurarna. Kopplingen är stark nog att hålla för att lyfta en Iphone i hörlurssladden, men lossnar om man exempelvis rycker i sladden medan telefonen sitter fast i en ficka. Adaptern kan fästas rakt på eller vridas 90 grader för att få en vinkel på anslutningen. Det går att rotera sladden utan att uppspelning av musik bryts.

Det här är i nuläget bara ett koncept och produkten går inte att köpa än. Jon Patterson så här om anledningen: "Jag har arbetat med mycket komplicerade patent under det här projektet". Ett eller flera av de patenten tillhör troligen Apple.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.