Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Patentansökan visar Macbook utan gångjärn

Det amerikanska patent- och registreringsverket har publicerat en patentansökan från Apple där de visar upp en ny metod för att tillverka exempelvis Macbook-chassin i ett enda stycke utan gångjärn.

Apples bärbara datorer består idag av ett aluminiumchassi i två delar som sitter ihop med ett gångjärn gömt i svart plast. Att behöva använda gångjärn gör ofta enheterna större än vad de skulle behöva vara. Apple har funderat på hur man skulle kunna lösa det här och har lämnat in en patentansökan gällande en ny metod för att göra ett stelt material flexibelt, skriver Patently Apple.

Det nya materialet är designat för att kunna böja sig till en speciell geometrisk form men inte mer för att skydda interna komponenter. Patentet beskriver en metod där man genom att ta bort delar ur ett styvt material i ett geometriskt mönster gör materialet böjbart.

Men det är inte bara framtida bärbara datorer som kan få nytta av patentet. Apple listar också möss, tangentbord och kablar, men menar att det här kan användas på egentligen allt som behöver vara lite flexibelt eller böjbart. Garagedörrar, handtag, väskor eller armband för elektroniska enheter exempelvis. På en av bilderna visar Apple hur materialet skulle kunna användas på deras egna hörlurar eller till ett Smart Cover för Ipad.

Patentet publicerades på det amerikanska patent- och registreringsverket under torsdagen, men lämnades in av Apple under första kvartalet i år.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.