Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Crowdfunding

Blink1 Mk2 – statuslampa med USB-kontakt

Om du önskar att en liten lampa tänds varje gång en viss typ av mejl kommer, om någon nämner dig på Twitter eller någon annan datorrelaterad händelse uppstår kan Blink1 Mk2 vara något för dig. Det är en liten USB-LED med stora möjligheter.

Det finns en del avancerade och ambitiösa Kickstarter-projekt likt Ipad-klaviaturet C.24 och så finns de där små och relativt enkla projekten som ändå kan vara intressanta. Ett sådant projekt är Blink1 Mk2 – uttalas "blink one mark two" - som i grund och botten bara är en lysdiod på en USB-kontakt.

Det som gör denna USB-LED intressant är användning och mjukvaran. Ansluten till en dator, Mac eller pc, kan lysdioden fungera som en statuslampa och indikera när något händer på datorn eller på nätet. Eftersom lysdioden är av typen fullfärgs-RGB går det att styra i vilken färg den ska lysa.

Till exempel kan lampan pulsera blå när någon nämner ditt namn på Twitter, lysa kraftfullt röd om datorns CPU går på knäna eller blinka till i vitt när en viss webbsida ändrats. Möjligheterna är i princip oändliga, speciellt som det finns integration med den populära tjänsten IFTTT (If This Then That) som kan automatisera och koppla samman olika nättjänster och andra uppkopplade produkter.

Som namnet "Blink1 Mk2" antyder är detta en ny version av en redan tidigare produkt. Den första versionen av Blink1 började också som ett Kickstarter-projekt. Det drog in tillräcklig finansiering och resulterade i en färdig produkt som levererades till de som backat upp projektet. Thingm heter företaget som låg bakom originalet och är nu tillbaka med denna förbättrade version.

Jämfört med den första versionen har Mk2 förbättrats på några punkter. USB-mikrokontrollern är mera kraftfull och har bättre stöd för nya USB 3-system. Det är två lysdioder istället för bara en och höljet är anpassat för att kunna lysa i båda riktningarna. Lysdioderna går också att styra individuellt.

Blink1 Mk2 kostar 30 dollar (cirka 200 kronor) för ett exemplar och till det kommer frakt utanför USA på 15 dollar (cirka 100 kronor). Tillsammans med lysdioden följer också en en 1,8 meter lång USB-kabel.

Projektet har redan passerat sitt basmål på 28 000 dollar och är i skrivande stund uppe i över 81 000 dollar med drygt 1 700 supportrar och nio dagar kvar av kampanjen.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.