Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Shine – ny träningspryl från Apples tidigare vd John Sculley

Träningsprylar som mäter och håller koll på hur mycket människor rör på sig finns det gott om. Shine är en ny sådan från företaget Misfit. Den ene grundaren känner de flesta Mac-intresserade till väl – John Sculley, tidigare vd för Apple.

De kommer i alla möjliga former och storlekar, prylarna som ska hjälpa människor hålla koll på sin träning tillsammans med en app till mobiltelefonen. Det finns armband som #Jawbone Up eller #Nike Fuelband och mindre enheter som bland annat kan fästas i kläder med exempel som #Fitbit och nya #Shine.

  • Det här fästet följer med som standard när man beställer Shine.

  • Ett läderarmband som finns i brunt och svart.

  • Ett sportigare armband i plast som tål mer vid träning.

  • Det finns också ett halsband att fästa Shine i.

Shine tillverkas av företaget Misfit som #John Sculley, tidigare vd för Apple, varit med och grundat. De samlade ihop pengar till Shine genom webbplatsen Indiegogo under 2012 och fick ihop 845 000 dollar i startkapital. Nu går det att beställa Shine från Misfits webbplats för 99,95 dollar eller omkring 655 kronor. Dessutom kommer Shine snart att säljas via Apple Store både på nätet och i butiker.

Enheten är tillverkad i aluminium och är stor som en femkrona ungefär. Inuti sitter en accelerometer som känner av rörelse i tre led och som alltså står för all data enheten samlar in. 12 LED-lampor visar bland annat vad klockan är. Shine är vattentät och kan användas för att mäta simträning. Tillsammans med olika tillbehör kan den användas som armband, halsband eller fästas i kläder.

Den tillhörande appen för Iphone ser riktigt läcker ut baserat på skärmdumparna. Förutom att den presenterar data från Shine går det att ställa in mål, se milstolpar, få reda på vad klockan är och se hur man sovit.

Shine använder lågenergiöverföring via Bluetooth för att kommunicera med appen och data synkroniseras genom att man lägger enheten på Iphone-skärmen.

Namn
Shine
Plattform
IOS
Utvecklare
Misfit Wearables Corporation
Version
1.0
Pris
Gratis
Krav
Kompatibel med Iphone 3GS, Iphone 4, Iphone 4S, Iphone 5, Ipod Touch (tredje generationen), Ipod Touch (fjärde generationen), Ipod Touch (5:e generationen) och Ipad. Kräver IOS 6.0 eller senare. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.