Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple visar status för arbetet med hackad utvecklarportal

Apples portal för utvecklare fortsätter att vara otillgänglig en vecka efter intrånget som ledde till att Apple stängde ner den. Företaget har publicerat en plan för arbete med att få igång de olika tjänsterna i portalen samt en statussida för dessa.

I måndags offentliggjorde Apple att deras utvecklarportal blev hackad förra veckan och att det var skälet till att den varit nere sedan dess. Portalen är den webbplats där utvecklare för IOS och OS X sköter om sina konton och appar hos Apple. Det angavs ingen tidsplan för när portalen skulle fungera normal igen utan bara att Apple jobbade dygnet runt med en total översyn av hela utvecklarsystemet och att portalen förväntades vara tillbaka "snart".

Apple har nu publicerat en uppdatering och skapat en speciell statussida som anger vilka delar av deras tjänster för utvecklare som fungerar och vilka som är offline. I skrivande stund är de flesta tjänster fortfarande nere, bara Itunes Connect och buggrapporteringen fungerar, varav åtminstone den sistnämnda aldrig varit nere.

I sitt uppdaterade meddelande på utvecklarportalen skriver Apple bland annat att de ber om ursäkt för de problem som uppstår på grund av att portalen ligger nere och att de jobbar dygnet runt med deras översyn av systemet och servrarna med mera. Apple beskriver också i vilken ordning de planerar att få igång tjänsterna:

We plan to roll out our updated systems, starting with Certificates, Identifiers & Profiles, Apple Developer Forums, Bug Reporter, pre-release developer libraries, and videos first. Next, we will restore software downloads, so that the latest betas of iOS 7, Xcode 5, and OS X Mavericks will once again be available to program members. We’ll then bring the remaining systems online.

Apple understryker också att alla medlemskap för utvecklare som går ut under denna tid då portalen är otillgänglig kommer att förlängas och att alla appar kommer att finnas kvar i App Store. Utvecklarportalen har totalt sett varit nere i en vecka nu.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.