Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Maps nu anpassade för Ipad med version 2.0

Ipad-ägare bör bege sig till App Store och ladda ned senaste versionen av Google Maps som fått ett eget gränssnitt för den större skärmen. Uppdateringen innehåller också andra nyheter som inomhuskartor.

Google Maps för IOS uppdateras till version 2.0 och den stora nyheten är ett eget gränssnitt för Ipad-användare. Android-användare fick uppdateringen redan förra veckan. Appen förbättrar navigering med trafikuppdateringar och incidentrapporter i realtid. Uppdateringen bjuder också på inomhuskartor för att hitta runt i exempelvis gallerior eller flygplatser.

Om man letar efter direktiv till en plats visar Google Maps först den rutten som den antar är bäst, men alterativa rutter finns dolda i en hög med expanderbara kort, likt Android-versionen. Det här stämmer också rätt bra in på Apples preferenser i kommande IOS 7, vare sig det är medvetet eller inte från Googles sida.

Det har blivit lättare att upptäcka nya ställen också. Det går att "bläddra och upptäcka populära lokala platser för att äta, dricka, shoppa, ha kul och sova."

Flera användare rapporterar att det finns ett "påskägg" i appen som gör det möjligt att spara ned lokala kartor för användning även utan uppkoppling. Man skriver in "ok maps" i sökrutan för att spara det synliga området till sin enhet. Det kommer upp ett meddelande om att kartan cachelagrats. Det här ska fungera nästan i alla områden.

Namn
Google Maps
Plattform
IOS
Utvecklare
Google, Inc.
Version
2.0
Pris
Gratis
Krav
Kompatibel med Iphone 3GS, Iphone 4, Iphone 4S, Iphone 5, Ipod Touch (tredje generationen), Ipod Touch (fjärde generationen), Ipod Touch (5:e generationen) och Ipad. Kräver IOS 6.0 eller senare. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska med flera
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.