Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Myfc Powertrekk använder vatten för att ladda mobilen

Svenskutvecklade Myfc Powertrekk är en ny bärbar bränslecellsladdare som drivs på vanligt vatten. Laddaren fungerar med mindre elektronikprylar som exempelvis Iphone.

Myfc är ett svenskt företag som utvecklat världens första laddare som drivs på vanligt vatten. Mindre elektronikprylar som mobiltelefoner, smarta mobiler, GPS-enheter eller Go Pro Actionkameror kan laddas med enheten som heter Powertrekk.

– Nu är det slut med att leta efter ett eluttag så fort du behöver ladda din mobil. Med Myfc Powertrekk kan du ladda när du vill, oavsett var du är och hur mycket klockan är, säger Björn Westerholm, vd för Myfc i ett pressmeddelande.

Powertrekk är en mindre kloss-formad plastenhet som har ett avtagbart lock, indikatorlampor och en USB-port. Under locket finns två runda hållare, den ena innehåller vattentanken med ett lock. Tanken rymmer omkring en matsked med vatten. I den andra hållaren ska man lägga en puck som innehåller katalysatorn som reagerar med vattnet för att producerar väte som i sin tur producerar elektricitet.

När pucken använts en gång är den förbrukad. Den innehåller en sandliknande substans som inte kräver något särskilt i återvinningsväg. Varje puck räcker för att ladda exempelvis en Iphone två gånger enligt företaget.

Powertrekk har också ett internt batteri som kan laddas via eluttaget. En av fördelarna är att laddningen inte påverkas av väder eller ljusförhållanden.

Powertrekk finns tillgänglig sedan 25 juni i Sverige via deras egna webbshop eller via Naturkompaniets butiker och kostar 1 799 kronor. Det följer med tre adaptrar, en för Iphone (inte Lightning), en Micro USB och en Mini USB. Några puckar ingår inte utan säljs i tre-pack för 149 kronor.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
32 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.