Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple undersöker Wifi-problem med senaste Macbook Air

Under de senaste dagarna har flera användare rapporterat om Wifi-problem med nya Macbook Air. Nu undersöker Apple problemen i USA.

Flera användare har de senaste dagarna rapporterat om Wifi-problem med senaste modellen av Macbook Air via Apples supportsajt. Datorn ska enligt beskrivningarna tappa uppkopplingen och sedan krävs en omstart för att få igång Wifi igen. Nu rapporterar 9to5mac att Apple undersöker saken i USA.

Apple har skickat ut ett meddelande internt till personal som jobbar med service och support om att samla in datorer som uppvisar problemen och skicka in för analys.

"I USA bör Apple Geniuses och rådgivare samla in Macbook Air (13-tum, mitten 2013) och Macbook Air (11-tum, mitten 2013) med någon form av Wiif-problem."

I ett utförligt test hos Anandtech framkommer det att det finns ett problem med de nya datorernas Wifi där hastigheten för 802.11ac begränsas. Med nätverksverktyget Ipref noteras hastigheter på upp till 533 megabit per sekund, men vanliga filöverföringar når bara upp till 169,6 megabit per sekund.

Anandtech tror att problemet ligger med OS X nätverksstack som av någon anledning begränsar hastigheten med 802.11ac. Tekniksajten Arstechnica rapporterar att de får betydligt bättre hastigheter med Bootcamp och Windows än i OS X.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.