Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ifixit skruvar isär nya Macbook Air

Den nya 13-tums Macbook Air har redan blivit isärskruvad hos Ifixit. De hittar ett lite större batteri, ett helt nytt Airport-kort och ny anslutning på flashlagringen under skalet.

Tekniksajten Ifixit skruvar gärna isär nya produkter för att se hur de ser ut inuti – och gör så också med Apple produkter. Nu har de gett sig på nya 13-tums Macbook Air.

På utsidan ser den nästan exakt likadan ut som sin föregångare. Ifixit noterar att mikrofonen är något annorlunda, annars är till och med modellnumret samma som på förra generationen.

Under skalet på nya Macbook Air finns ett lite större batteri, som tillsammans med de nya energisnåla Haswell-kretsarna bidrar till den längre batteritiden på uppåt 12 timmar. Det sitter ett 7,6 V, 7150 mAh batteri i den nya modellen jämfört med ett 7,3 V, 6700 mAh i förra.

Det sitter nya Samsung-kretsar för den interna lagringen. Apple säger att de är upp till 45 procent snabbare än kretsarna i förra generationen. Ifixit noterar att kretsarna nu är anslutna med PCI-e som når upp till hastigheter på 800 megabyte per sekund, medan förra modellen satt kopplade via SATA.

Andra förändringar inkluderar:

  • mindre SSD-modul

  • uppdaterat Airport-kort

  • ingen separat grafikkrets

  • ny klämma för kylflänsar

Ifixit ger produkter poäng baserat på hur lätta de är att reparera själv. Nya Macbook Air får 4 av 10 möjliga poäng.

"Som med tidigare generationer får den här modellen av Macbook Air minus för att det knappt går att uppgradera den. Ram-minnet sitter fastlött på logikkortet och SSD-kretsarna är inte kompatibla mellan generationerna."

Se videoklippet från Ifixit här:

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.