Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Stora förändringar för Flickr

Yahoo ligger inte på latsidan och annonserar förändringar till bildlagringstjänsten Flickr. En ny design och en rejält utökad lagring för alla användare står på menyn.

Bildlagringstjänsten #Flickr hade trampat vatten i flera år när Yahoo:s nye vd Marissa Meyer tillträdde förra året. Företaget påbörjade omedelbart arbetet med att släppa en ny IOS-klient för Flickr, vilken släpptes i mitten på december förra året. Den senaste uppdateringen släpptes 16 mars i år och en motsvarande version för Android släpptes under måndagen.

Webbsajten för Flickr hade däremot förändrats ganska lite under åren som gått. Detta har Yahoo nu ändrat på. Den nya designen låter bilderna ta mer plats och gränssnittet är enklare och snabbare. Borta är kravet att behöva klicka tre gånger för att få fram bilden i full storlek – nu skalar bilden om till maximal storlek som fönstret för din webbläsare tillåter.

Vidare har Yahoo tagit inspiration från olika sociala medier när de låter användarna lägga in en snygg bild högst upp på sin profilsida. Det är inte enbart bilder som kan laddas upp – Flickr tillåter nu sina användare att ladda upp filmklipp på maximalt tre minuter i 1080p upplösning.

På tal om att ladda upp – numera har alla användare en terabyte lagringsyta för sina bilder. Och alla användare betyder alla, oavsett om du betalar för tjänsten eller om du är gratisanvändare.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.