Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Flickr, John Karakatsanis

Apple stäms för felande strömknapp på Iphone 4

En ny stämning i USA hävdar att Iphone 4 har en defekt strömknapp. Den nationella grupptalan menar att Apple kände till felet utan att berätta om det eftersom de arbetade tillsammans med AT&T för att sälja tvåårskontrakt.

En kvinna i Florida vill ha mer än 5 miljoner dollar, omkring 34 miljoner kronor, av Apple till alla de tusentals Iphone-ägare som köpt telefoner med defekta strömknappar som inte låser telefonens skärm eller stänger av den, rapporterar sajten Gigaom.

Hon har lämnat in en grupptalan i Kalifornien USA och hävdar att Apple kände till felet i en flexkabel som kontrollerar strömknappen, men att de valde att hålla tyst för att sälja fler telefoner.

Som bevis pekar kvinnan på Apples egna diskussionsforum där användare klagat på oregelbundna strömknappar. Trådarna har lästs av hundratusentals besökare. En Youtube-film finns också med bland bevisen där en självutnämnd Iphone-reparatör säger att den defekta strömknappen är vanligast på de Iphone 4 som såldes i början av 2010.

Apple har inte velat kommentera stämningen till Gigaom.

Felet dyker enligt stämningen upp strax efter ett år då garantin gått ut. Det tvingar konsumenter att lägga ut 149 dollar, omkring 1 000 kronor, på reparationen.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.