Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Inkallad till senaten

Tim Cook ska vittna om Apples skatteplanering

Apples vd Tim Cook är kallad att vittna den 21 maj inför den amerikanska senaten. Han ska berätta om hur Apple skatteplanerar.

Apple berättade att de kommer att dela ut mer pengar till sina aktieägare för några veckor sedan. Företaget har omkring 100 miljarder dollar av sina tillgångar utanför USA och har valt att låna pengar för att kunna göra återbetalningarna hellre än att hämta hem pengar.

På det här viset sparar Apple 9,2 miljarder dollar i skatt enligt en uträkning från Moody's Investment Services, rapporterar Bloomberg.

En underkommitté i den amerikanska senaten har undersökt hur företag som Microsoft, HP och nu Apple skatteplanerar för att betala mindre skatt hemma i USA.

Apple kommenterar kallelsen till senaten så här:

"Vi har jobbat med underkommittén för att svara på deras frågor om Apple, och vi välkomnar alla framtida frågor de kan tänkas ha. Apple är en av de största skattebetalarna i USA, efter att ha betalt 6 miljarder dollar i bolagsskatt under räkenskapsåret 2012."

Förra året skrev New York Times om hur Apple använder skatteparadis som Nevada, Irland och Luxemburg för att komma runt skatter båda hemma i USA och i Europa.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.