Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google samlar sina meddelandetjänster i Hangouts

Google visade under onsdagen upp sin nya meddelandetjänst Hangouts som fungerar med IOS, Android och datorer.

Nu pågår Google IO, en konferens där Google under onsdagen presenterade flera nyheter under en tre timmar lång presentation. Nyfikna personer kan delta i konferensen via strömmad video. Bland nyheterna finns #Google Hangouts.

Google samlar i Hangouts flera av sina meddelandetjänster, Google Talk, Google+ Messenger och gamla Google+ Hangouts. Den nya tjänsten fungerar med både IOS- och Android-enheter och datorer.

"Idag lanserar vi en egen version av Hangouts som kombinerar text, foto och video på Android, IOS och din dator.

Nu när Hangouts täcker in olika modaliteter och enheter kan du äntligen sluta tänka på den (tekniken alltså), och fokusera på vad som verkligen betyder något: att skapa långvariga förhållanden. Och det, tror vi, är ett plus."

Hangouts liknar tjänster som Whatsapp, Facebook Messenger, Facetime och Skype, men lägger fokus på konversationer som varar genom att spara chatthistoriken mellan användare i molnet. Användarna kan komma åt historik från meddelanden, delade fotografier och videosamtalshistorik från alla sina enheter. Google säger också att de ska synkronisera notifieringarna så att de inte dyker upp på alla användarens enheter om meddelandet redan lästs på någon enhet.

Appen för IOS fokuserar på konversationerna istället för kontakterna och stödjer multimediainnehåll och emoji-ikoner eller smileys. Eftersom Hangouts förlitar sig på molnet fungerar de mellan ett antal olika enheter och flera personer samtidigt. Appen är tillgänglig från App Store, Google Play och som ett tillägg för Google Chrome.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.