Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Japanskt företag arbetar på ett doftande Iphone-tillbehör

Det japanska företaget Chatperf har tagit fram "smelliphone", ett tillbehör med dofter för olika tillfällen som passar till Iphone.

Mycket underliga prylar kommer från Japan, som exempelvis en robot för hångelsugna människor i långdistansförhållanden. Företaget Chatperf jobbar med något lite mindre udda, nämligen ett tillbehör för Iphone som kan utsöndra dofter, kallad för Scentee eller "smelliphone".

Tillbehöret är än så länge en prototyp som fungerar med Iphone, men Chatpref jobbar med en version för Android som kan vara klar i september, rapporterar Daily Mail. Tillbehöret har 30-pinnars kontakten och passar fram till och med Iphone 4S.

Tanken är att skapa atmosfäriska miljöer medan användaren spelar spel eller ser på film exempelvis. PR-chefen för bolaget, Aki Yamaji säger:

"Anta att du vill skicka ett meddelande till en kompis via sociala medier, kanske för att du vet att du vän är trött. Då kan du använda tillbehöret för att skicka med en avslappnande doft med ditt meddelande."

Notifikationer för inkommande mejl skulle kunna ha en särskild doft och om man spelar ett spel skulle man kunna känna exempelvis krutdoft när man avfyrar ett vapen.

Chatperf planerar att sälja olika dofter i små plastbehållare som passar i Scentee och kan bytas ut beroende på tillfälle.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.