Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Jon Rubinstein (till vänster) visar telefoner från Palm.

Bild: Global X / Flickr

Tidigare Apple-chef till Qualcomm

Jon Rubinstein är kanske mest känd för sina år på Apple då han var ansvarig för utvecklingen av Ipod. Nu är han ny medlem i styrelsen för Qualcomm, som levererar LTE-kretsen till Iphone 5.

#Jon Rubinstein är ny medlem i styrelsen för Qualcomm, skriver Electronista. Qualcomm levererar bland annat kretsen för LTE-kommunikation till Iphone 5.

Rubinsteins historia när det gäller Apple går långt tillbaka i tiden. Han arbetade med #Steve Jobs redan 1990 då han blev chef för hårdvarutvecklingen på #Next. När företaget lade ned sin hårdvarutillverkning drog Rubinstein vidare och startade ett eget bolag som Motorola köpte 1996. Inte långt efteråt ringde Steve Jobs och behövde hjälp med Apples hårdvaruutveckling. I februari 1997 blev Jon Rubinstein anställd på Apple och började omedelbart arbetet med att hjälpa Jobs rensa ut bland produkterna och samordna utvecklingsarbetet vilket ledde till att Apples interna utvecklingsarbete fungerade bättre och dessutom kostade mindre.

Rubinstein var också ansvarig för att den första Imac-modellen var utrustad med usb och saknade diskettstation, och utvecklingen av datorn, som gjorts på närmast omöjliga elva månader, ledde till att Apple fick sin första bästsäljare på många år.

Jon Rubinstein gick från att arbeta med Apples datormodeller till att bli chef över utveckling och tillverkning av iPod, ett projekt han från början var skeptisk till. Rubinstein, som fick smeknamnet Podfather, lämnade Apple i slutet på mars 2006. Hans plan var då att dra sig tillbaka och endast lägga 20 procent av sin arbetstid på olika konsultuppdrag. Men ödet ville annorlunda - året efteråt blev Rubinstein medlem i Palms styrelse och snart blev han också chef över företagets hårdvarutillverkning. Han tog också kommandot över utvecklingen av Palms operativsystem WebOS och senare Palms smarta mobiltelefon Palm Pre. Efter lanseringen av Palm Pre blev Rubenstein vd för Palm och därmed en direkt konkurrent till Steve Jobs och Apple.

Efter att HP köpte Palm stannade Rubinstein kvar som så länge det krävdes av honom och han lämnade företaget i Januari 2012.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.