Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Redigera RAW på Ipad

Adobe arbetar på Lightroom för IOS

Adobe arbetar på ett komplement till Lightroom som låter användarna titta på och redigera RAW-bilder från datorn på en mobil enhet.

Lightroom är Adobes motsvarighet till Apples Aperture. Både programmen används för att sortera, redigera och dela digitala fotografier. Adobe arbetar nu på att ta fram en IOS-app för Lightroom, berättar Tom Hogarty, produktchef för Lightrooom, som nyligen visade upp en intern testversion under ett besök på The Grid, en fotografishow på nätet med Scott Kelby.

Under besöket använde Tom Hogarty en Ipad 2 för att zooma och flytta runt på en stor 5D Mark III RAW-bild, justerade inställningar för skuggor, högdagrar och färgtemperatur. Appen såg väldigt primitiv ut än, den är ännu i början av utvecklingsarbetet, men de flesta funktioner man skulle kunna förvänta sig av en mobilversion av Lightroom finns redan med.

För att spara plats i användarens Ipad använder Lightroom samma smarta förhandsvisningsfiler som är nya i Lightroom 5. Fotografer kan lagra redigerade versioner av sina RAW-bilder i sina mobila enheter, och eventuella ändringar överförs sedan till originalfilerna i datorn vid en synkronisering.

Men det verkar som att det kommer att dröja innan Lightroom för IOS syns i App Store. Adobe har inte bestämt sig för huruvida appen ska ingå i deras Creative Cloud, en prenumerationstjänst som ger användarna tillgång till företagets professionella applikationer för en månadsavgift. Tom Hogarty nämnde inte några andra plattformar utöver IOS och sa att "det här bara är början på konversationen."

The Grid-avsnittet med Tom Hogarty från Adobe

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.