Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Delicious Library släppt i ny version

För snart tio år sedan släpptes den första versionen av Delicious Library. Applikationen gjorde det möjligt att skapa ett virtuellt bibliotek över skivor, filmer och böcker. Nu är version tre släppt.

#Wil Shipley är för många känd som mannen som var med och startade Omni Group, utvecklarna bakom applikationer som Omnifocus och Omnigraffle. Shipley lämnade #Omni Group efter en konflikt med de andra grundarna och startade det egna företaget Delicious Monster. Shipleys egna företag har blivit något av en plantskola för utvecklare och designers som ofta går vidare från Delicious Monster till Apple. #Mike Matas och Mike Lee är två av dessa.

Delicious Monsters första och enda produkt är #Delicious Library, som släpptes i en första version för snart tio år sedan. Applikationen gör det möjligt att skapa ett virtuellt bibliotek där användaren kan lagra information om de olika medier denne äger. Exempelvis skivor, böcker och filmer. Delicious Library har också funktioner som att markera att exempelvis en film är utlånad till en kompis, användaren kan markera personen i adressboken i Mac OS X. Delicious Library drar också nytta av Apples Isight-kamera med vilken användaren kan läsa in streckkoden på en titel. Information hämtas då från resurser på internet och på så sätt får titeln omslagsbild och annat inlagt automatiskt.

Många, däribland Wil Shipley själv, anser att designen av den virtuella bokhyllan i Apples Ibooks-app är hämtad från Delicious Library.

Det är drygt fem år sedan den senaste versionen av Delicious Library släpptes. "Bokhyllan" i programmet har fått sig en översyn och den tillhörande IOS-applikationen, som säljs separat via App Store, gör att en Iphone kan använda sin kamera för att läsa in streckkoder som sedan skickas till Delicious Library över Wifi-nätverket.

En ny vy i applikationen visar också statistik och det totala värdet av alla objekt som lästs in i Delicious Library. Hela samlingen kan exporteras till HTML för publicering på internet och det går också att slå ihop olika samlingar till en utan att behöva rensa ut eventuella dubletter efteråt.

Delicious Library version 3 kräver OS X 10.8.3 eller senare och säljs i Mac App Store för 189 kronor. Något uppgraderingserbjudande från tidigare versioner finns inte.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.