Programtips

Macheist Nanobundle 3 – åtta populära Macprogram för 65 kronor

I programpaketet Macheist Nanobundle 3 ingår åtta applikationer varav flertalet välkända: Xscope, Istopmotion, Fantastical, Cleanmymac och Path Finder.

Sedan några år tillbaka är kampanjer med programpaket till låga priser under en begränsad tidsperiod en vanlig syn i Macvärlden. Ofta innehåller paketen några välkända program i kombination med ett par mindre välbekanta titlar. Priset brukar vara en bråkdel av kostnaden för att köpa programmen fristående – ofta lägre än vad de populäraste programmet kostar enskilt.

För att locka köpare innehåller paketen ofta program som först kan aktiveras när ett större antal exemplar har sålts. Kvaliteten kan variera och de som köpt liknande programpaket tidigare upptäcker ibland att de mest attraktiva titlar även ingår i andra samlingar.

Ett av de mer ambitiösa projekten är #Macheist, som inte inte bara är ett programpaket utan också erbjuder användarna att delta i uppdrag och lösa kluriga pussel fram tills dess att paketet släpps. Vid sidan av de större programsamlingarna lanserar Macheist ibland mindre paket som kallas Nanobundle. Just nu pågår en sådan kampanj, Nanobundle 3, som 99mac gärna vill tipsa om då paketet innehåller flera bra program och bara kostar 10 dollar – cirka 65 kronor.

Nanobundle 3 innehåller åtta program för OS X varav sju i skrivande stund är tillgängliga: Little Inferno, Xscope, Istopmotion, Totals, Clarify, Cleanmymac 2 och Fantastical. Försäljningen har precis passerat 10 000 paket, vilket "låser upp" Little Inferno. Vid 30 000 sålda paket kommer även Path Finder att släppas. Nanobundle 3 går att köpa i ytterligare fem dagar och 10 procent av intäkterna går till välgörenhet.

Detta ingår i Nanobundle 3

  • Little Inferno är ett annorlunda och udda spel som i korthet går ut på att kasta föremål i en eld för att hålla den vid liv, och beställa mer föremål att elda upp. Det finns en historia i spelet som utvecklas i takt med spelandet. Ordinarie pris är 10 dollar.

  • Xscope är ett verktyg för designers och utvecklare som hjälper att mäta och testa grafik på skärmen. Det finns även en funktion för att visa grafik på IOS-enheter via an gratis app som tillbehör. Ordinarie pris är 30 dollar.

  • Istopmotion är programmet för dig som vill göra stop motion-filmer (på svenska "enbildstagning"). Det är en animationsteknik som går ut på att ta en bild, flytta ett föremål, ta en ny bild, flytta föremålet igen osv. Ordinarie pris är 50 dollar.

  • Totals hjälper enskilda individer och småföretagare med fakturering. Programmet är inte ett fullmatat bokföringsprogram men kan hålla reda på kunder och skapa rapporter. Det är oklart hur väl det fungerar under svenska förhållanden. Ordinarie pris är 40 dollar.

  • Clarify gör det enkelt att ta skärmbilder och skapa snygga lättlästa manualer som kan exporteras som PDF:er. Ordinarie pris är 30 dollar.

  • Cleanmymac 2 har vi skrivit om tidigare, det är ett program för att hjälpa till att hitta och rensa ut filer som inte behövs och tar upp plats på datorn i onödan. Ordinarie pris 30 dollar.

  • Fantastical är ett kalenderprogram som finns ständigt tillgängligt i menylisten. Ett av programmet styrkor är att snabbt kunna lägga till händelser genom att tolka inskriven text på ett smart sätt. Undertecknad kan varmt rekommendera Fantastical. Ordinarie pris är 20 dollar.

  • Path Finder är Finder på stereoider. Många tillkortakommanden i Finder i OS X är fixade i Path Finder och lägger till intressanta funktioner som vanligtvis förekommer i webbläsare, som flikar och bokmärken. Path Finder har funntis med länge och har många nöjda användare. Ordinarie pris är 40 dollar. Observera att Path Finder i skrivande stund inte är upplåst.

Håll koll på framtida paket i forumet

För att ha koll på framtida kampanjerna som släpps rekommenderar vi en långlivad tråd i forumet där våra medlemmar tipsar om alla nya programpaket: Nya programpaket från Macbuzzer, MacFriendly, MacUpdate med flera.

Uppdatering 22 april: Path Finder är nu upplåst med en dag kvar av kampanjen. Dessutom har Airserver tillkommit, en program för att visa innehållet från en IOS-enhet på skärmen på en Mac.

Kommentarer
14 svar

Porsche Design har tagit sig an allt från pennor till klockor och träningsskor, men nu ger de sig in i datorbranschen med hybridenheten Book One.

Webbläsarföretaget Mozilla köper Pocket, en tjänst för att spara artiklar och andra länkar för senare läsning.

Andreas testar sin begränsade konstnärliga ådra med Samsungs nya plattor för konsumenter och proffsanvändare.

Vi tog en sväng förbi Nokia/HMD för att få testa de nya Android-telefonerna, och den nygamla retrotelefonen 3310.

Förra året köptes Withings upp av Nokia, och nu kommer företagets smarta hälsoprodukter att få Nokias namn och varumärke.

99mac:s utsända reporter Andreas Eklöv berättar om nyheterna som presenterats på Mobile World Congress.