Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sök på 99mac med Alfred

Nu lanserar 99mac ett arbetsflöde, workflow, för Alfred 2 som gör det enklare att se senaste nyheterna och diskussionerna samt smidig sökning på 99mac direkt i Alfred.

Alfred är ett verktyg för OS X som gör det smidigt och enkelt att leta reda på och starta program med några få tangenttryckningar, oavsett vad datorn används till för tillfället. Även Spotlight, som är inbyggt i OS X, fungerar liknande och om detta var den enda funktionen i Alfred skulle programmet inte ge något större mervärde. Det är dock bara en del av vad programmet klarar av, en av de mer intressanta funktionerna är arbetsflöden, eller workflows som det kallas i #Alfred.

Arbetsflöden är den stora nyheten i Alfred 2, vi berättade mer om detta när det släpptes förra månaden. I korthet innebär det att det går att skapa och paketera Alfred-funktionalitet som kan delas till andra användare. För att importera och använda arbetsflöden krävs att användaren köper en Powerpack-licens till Alfred, som annars är gratis.

För våra användare på 99mac har vi därför utvecklat ett eget arbetsflöde för Alfred. Länk till nedladdning finns i slutet av denna artikel.

Med vårt arbetsflöde är listan på dagens aktiva diskussioner eller senaste artiklar på 99mac bara några få tangenttryckningar bort. Det går även att smidigt söka i forumets diskussioner eller i våra artiklar. Ibland är dock inte den interna sökningen alltid den bästa och därför gör vi det också enkelt att söka på 99mac med hjälp av Google.

En kort video demonstrerar det tydligast:

Vårt arbetsflöde har i dagsläget fem nyckelord (keywords i Alfred) som ger olika typer av resultat:

  • 99a (+ sökord) - söker i artiklar på 99mac

  • 99f (+ sökord) - söker i forumtrådar på 99mac

  • 99g (+ sökord) - söker på 99mac.se med Google

  • 99d - listar nio senaste diskussionerna

  • 99s - listar nio senaste artiklarna

När det gäller 99f och 99a kommer resultatet tillbaka direkt i Alfred och det krävs minst tre tecken för att söka. 99d och 99s visar resultat direkt utan sökord. 99g öppnar upp en Google-sökning i den förvalda webbläsaren.

Ladda ner vårt arbetsflöde via länken nedan. Detta är fortfarande i betaversion, så buggrapporter och förslag på förbättringar är välkomna.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.