Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: EVGA

Geforce GTX 680 nytt grafikkort till Mac

Den senaste tiden har vi sett flera nya grafikkort för Mac Pro. Nu lanseras ännu ett vid namn Geforce GTX 680 som riktar sig till spelintresserade.

Intresset för grafikkort som endast fungerar i #Mac Pro har varit ovanligt stort under våren. Vädrar grafikkortstillverkarna morgonluft på Mac-marknaden, eller vet de något som andra ännu inte vet?

Med tanke på att Mac Pro inte längre säljs i Europa kan valet av tidpunkt för lanseringarna av nya #grafikkort från Sapphire och EVGA framstå som underligt. I höstas lanserade Nvidia sitt grafikkort Quadro K5000, men drivrutiner till grafikkortet dröjde tills nyligen.

Apple har tidigare utlovat någon form av ersättare till Mac Pro under 2013 och möjligen är det en sådan produkt som grafikkortstillverkarna siktar på med sina produkter.

Det senaste grafikkortet i raden av nya dito för Mac Pro heter Geforce GTX 680 Mac Edition från EVGA. Det innehåller teknik som Nvidias GPU Boost-teknik som automatiskt anpassar grafikprocessorns hastighet efter behov. Grafikkortet har även olika former av teknik för att minska strömförbrukningen och passar i Mac Pro från början på 2008 (Macpro 3,1) och framåt.

EVGA anger ingen prislapp på grafikkortet eller när det släpps till marknaden i sitt pressmeddelande, men enligt webbsajten Newegg kommer kortet kosta 599.99 dollar, eller motsvarande drygt 4 000 kronor. Newegg uppger lanseringsdatumet till 8 april vilket är på måndag nästa vecka.

Vilket priset slutligen blir på den svenska marknaden är ännu oklart. 99mac har sökt EVGA för ytterligare information.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.