Läs så många tidskrifter du vill med Readly

Readly är en ny svensk tjänst för tidskrifter att läsa i Ipad. Med ett abonnemang får användarna tillgång till alla tidningar som är anslutna till tjänsten.

Det finns flera alternativ för att läsa tidningar och magasin på Ipad, men de allra flesta går ut på att användarna köper enstaka nummer eller prenumererar på en viss titel. Svenska #Readly ändrar på det här genom att erbjuda ett abonnemang som ger tillgång till tjänstens hela utbud av tidskrifter. Readly erbjuder digitaliserade versioner av tidningarna.

"Readly fungerar som ett Spotify för svenska tidskrifter, säger Per Hellberg, tillträdande vd på Readly. Användarna får obegränsad tillgång till alla tidningarna i den digitala tidningsskiosken. Ett nummer av varje tidskrift går att prova gratis. Abonnemanget kostar 99 kronor i månaden.

Tjänsten jämför sig med musiktjänsten #Spotify eller filmtjänsten #Netflix. Per Hellberg säger i ett pressmeddelande:

"Precis som Spotify gör det enkelt för lyssnaren att finna favoritartisterna och ny musik, möjliggör Readly för läsaren att läsa såväl favoritmagasin som att hitta ny intressant läsning i andra magasin."

Ett tiotal svenska förlag har anslutit sig till Readly. Det finns omkring 290 nummer och 38 tidningar att läsa. Planen är att växa vidare i de nordiska grannländerna, i Nordamerika och på nyckelmarknader i Europa.

Appen är gratis att ladda ned från App Store och mer om tjänsten finns via deras webbplats.