Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Trådlöst ljud

Dolry – en Airplay-adapter för högtalare

Alla högtalare med Apples gamla 30-pinnarskontakt kan nu få Airplay-funktionalitet med hjälp av adaptern Dolry.

Apple Lightning-till-30-stiftsadapter

När Iphone 5 lanserades blev högtalare utrustade med den äldre 30-pinnarskontakten omoderna. Apple erbjuder en adapter som användare kan sätta mellan telefonen och högtalaren, men för dem som hellre vill ha trådlöst ljud hemma finns numera Dolry – en #Airplay-adapter med 30-pinnarskontakt.

Dolry ansluts till dockningstationer med Apples äldre 30-pinnarskontakt och skapar ett trådlöst nätverk med Wifi Direct. Det går också att ansluta Dolry till ett befintligt Wifi-nätverk med hjälp av appen Dolry Music. Adaptern har också stöd för Android-enheter via DLNA.

IOS-enheter som Iphone och Ipad samt Mac-datorer kommer att se Dolry som en Airplay-enhet. Enligt Dolry strömmar musik i full ljudkvalitet och utan den begränsade räckvidden Bluetooth-enheter har.

Via appen Dolry Music går det att spela upp radiostationer från internet. Uppspelningen är inte beroende av IOS-enheten, när en station väl börjat spelas går det att lämna hemmet eller svara på telefonsamtal utan att uppspelningen bryts. Det går också att spela upp musik från molntjänster på samma sätt.

Dolry kostar 799 kronor och säljs via auktoriserade Apple återförsäljare och via företagets webbsida. Det finns också en Dolry S med touchknappar för 895 kronor. Tillverkaren meddelar att Dolry kommer i vitt under andra kvartalet i år.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.