Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Apple

Apples butiker i Frankrike får inte tvinga anställda att arbeta sent

En domstol i Paris har i veckan förbjudit sju franska Apple-butiker från att tvinga de anställda att arbeta sent. Domen är ett svar på en stämning från en grupp nationella fackförbund.

I Franrike får företag bara kräva av anställda att arbeta mellan klockan 21 och 06 om de kan bevisa att det är nödvändigt för att bibehålla ekonomisk aktivitet eller för att kunna erbjuda sociala tjänster. Apples butiker i landet stänger klockan 21, men anställda beordras ofta att vara kvar så sent som 23 för att stänga och städa lokalerna.

Nationella fackförbund i landet lämnade därför in ett klagomål till en domstol som nu förbjuder Apple att tvinga de anställda att arbeta sent, rapporterar AFP. Dessutom ska företaget betala böter på 10 000 euro, omkring 83 000 svenska kronor, i skadestånd till fackförbunden. Apple står inför ytterligare böter på 50 000 euro för varje efterföljande överträdelse.

Eric Scherrer från CFTC, ett av sex fackförbund som lämnade in stämningen till domstolen, säger till AFP att tisdagens domstolsbeslut är en allvarligt straff av rådande praxis i franska Apple-butiker och understryker domstolens beslutsamhet att respektera de lagar som styr nattjobb. "Vi ber bara att lagen respekteras" , tillade Thomas Bordage från fackförbundet SUD.

En högre domstol i Frankrike förväntas lämna ytterligare en dom i fallet den 16 april. Apple ville inte ge några kommentarer till AFP.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.