Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Joacim Melin

Säkrare anslutning till App Store

Efter lång väntan har Apple äntligen gått över till att använda en säkrare krypterad anslutning mellan IOS och App Store. Hade svagheten i det äldre systemet utnyttjats kunde det blivit allvarliga konsekvenser för användare menar forskare.

I juli förra året uppmärksammade forskaren Elie Bursztein på Google att användare av Apples applikationsbutik för #IOS, #App Store ovetandes var utsatta för ett potentiellt säkerhetsproblem.

Apple valde vid lanseringen av App Store att låta kommunikationen mellan IOS och App Store ske via det vanliga http-protokollet. Då skickas all information som vanlig okrypterad text mellan två parter. I det här fallet har det bland annat inneburit att lösenord varit exponerade. Http-protokollet används vanligtvis till kommunikation mellan webbservrar och webbläsare som exempelvis här på 99mac och Safari i en Mac eller IOS-enhet.

Detta innebär att den som velat spionera på IOS-användare som använt App Store kunnat göra det om denne exempelvis varit ansluten till samma wifi-nätverk som IOS-användaren.

Det är inte enbart App Store som nyttjat okrypterad trafik utan också andra applikationer som tidningsbutiken #Newsstand och bokhandeln #Ibookstore.

Mer än ett halvår efter att denna säkerhetsrisk avslöjats har Apple nu gått över till att använda krypterade anslutningar mellan IOS och App Store. Krypteringen sker via en teknik kallad Secure Sockets Layer, #SSL, som är en tillfällig krypterad tunnel mellan i det här fallet en IOS-enhet och Apples servrar för App Store.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.