Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: The Apple Pop-Up Museum

Från dåtid till nutid

Mobil utställning av klassiska Apple-produkter

En mobil utställning kallad Apple pop-up museum visar en rad klassiska Apple-produkter på en utställning i USA. Olika temarum visar produkter från Apples tidiga dagar fram till nutid.

Lagom till premiären av Vintage Computer Festival Southeast, som skapats genom en insamling via Kickstarter, kommer en utställning kallad Apple pop-up museum i en rad rum med olika tema visa upp Apples produkter från företagets tidiga dagar fram till nutid.

Thereze Almström från Sverige är en personerna bakom utställningen, och via e-post berättar hon för 99mac att "tanken är att kunna öppna utställningen på olika platser, att inte vara beroende av att ha en museilokal eller ett galleri att luta oss mot."

Thereze Almström och Lonnie Mimms.

Apples historia från 1976 fram till idag ska berättas genom en omfattande utställning. Det hela arrangeras i samarbete med Vintage Computer Festival Southeast som begår premiär i sydöstra USA, närmare bestämt i Atlanta. Tidigare har Vintage Computer Festival också arrangerats bland annat i Kalifornien och i München i Tyskland där festivalen är en årligt återkommande händelse.

Flera unika prototyper som senare lett till produkter från Apple visas tillsammans med Ipad, Iphone, en rad olika Mac-modeller och givetvis också flera Ipod. Utställningen bygger helt på grundaren Lonnie Mimms egna samling. I temarum finns också speciella teman där exempelvis produkter från tiden runt #Steve Jobs återkomst till Apple och de olika färger som #Jonathan Ive valt för flera produkter visas.

Fotografier och konstverk ingår också i utställningen:

"I samlingen ingår många unika artefakter som en Apple I, den allra första serietillverkade floppy diskdriven till Apple II, en av de endast 27 konstverk gjorda av textilkonstnärinnan Myra Burgs, Norman Seeff´s berömda foton av Steve Jobs och mycket mycket mera.

Thereze och de andra som är inblandade i The Apple Pop-up Museum är alla användare av Mac. Utställningen hålls den 20-21 april i Atlanta och inträdet kostar tio dollar.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.