Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Steve Jobs-författare slipper vittna i e-boksrättegång

Walter Isaacson, författare till biografin Steve Jobs, slipper vittna i en kommande rättegång om prissättningen i Apples Ibooks Store. Det amerikanska justitiedepartementet och 16 delstater ligger bakom stämningen.

Stämningen som initierades i april förra året gäller hur böcker prissatts i #Ibooks Store. Apple och fem bokförlag anklagas för att ha försökt pressa upp priserna på e-böcker. Förlagen ska enligt stämningen ha kommit överens med Apple om att de fick bestämma priset för sina respektive boktitlar medan Apple vid varje försäljning fick en del av intäkten.

Det amerikanska justitiedepartementet och de 16 delstaterna anklagar Apple och bokförlagen för att ha delat med sig av marknadsplaner, strategier och annan information till varandra för att kunna höja priserna. Samtidigt skulle de kunna slå tillbaka mot etablerade återförsäljare med lägre prissättning som exempelvis Amazon.

Tre av fem bokförlag gick med på en uppgörelse utanför domstolen kort efter att stämningen initierats. Senare under året valde de återstående två förlagen att göra samma sak, vilket lämnar Apple att ensamt reda ut detta i domstol. Ett sjätte förlag anslöt sig senare till Ibooks Store, men omfattas inte av denna stämning.

Advokaterna som driver grupptalan ville kalla #Walter Isaacson som vittne och begärde in allt hans källmaterial som rör #Steve Jobs som bevis. De menade att Isaacson kunde ha information om hur och varför Steve Jobs under år 2010 personligen förhandlade och senare tecknade kontrakt med bokförlagen. Författaren hänvisade till en källskyddslag och fick rätt av en domstol i slutet på juli förra året.

Advokater för respektive sida i målet har nu kommit överens om att Walter Isaacson inte behöver vittna, skriver Paid Content. Författaren slipper lämna in minnesanteckningar, bandinspelningar och annat material som har med biografin att göra. Steve Jobs själv kommer dock att figurera i målet även i fortsättningen. E-post mellan Jobs och chefer på bokförlagen har begärts in som bevismaterial.

Amazon kommer att vittna i rättegången. Bokjätten begärde och lyckades i slutet på februari i år begränsa Apples tillgång till höga chefer hos bokjätten och interna dokument som kan röra målet.

När rättegången påbörjas är ännu inte bestämt.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.