Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: justusbluemer Flickr

Busringning

Efter Jobs samtal får Starbucks fortfarande beställningar av 4 000 latte

Steve Jobs busringde till en Starbucks i San Francisco under presentationen av den första Iphone-modellen och ville beställa 4 000 latte att ta med. Baristan som svarade berättar att folk fortfarande ringer med den beställningen.

Den 9 januari 2007 tog #Steve Jobs sin #Iphone och ringde till en Starbucks i San Francisco från scenen i Moscone Center efter att ha presenterat telefonen för världen. "God morgon" , svarade Ying Hang "Hannah" Zhang. "Hur kan jag hjälpa dig?"

"Jo, jag skulle vilja beställa 4 000 latte att ta med, tack" sa Jobs. "Nä, jag skojar bara. Fel nummer. Hej då!"

Jobs hade öppnat Google Maps, letat efter Starbucks och ringde till den som låg närmast. Inget mindre än en revolution för både konsumenter och företag.

Samtalet var det första publika samtalet från en Iphone. Webbplatsen Fast Company har med hjälp av Starbucks letat reda på baristan som svarade i telefon den där dagen. I en intervju berättar Ying Hang "Hannah" Zhang att hon inte hade någon aning om vad som skedde. För henne var det bara ännu en busringning. Hon arbetar fortfarande kvar på Starbucks och minns att hon blev chockad.

"Jag har inte hört någon som vill beställa 4 000 latte att ta med. Jag sa inget för jag blev så chockad, men mitt första intryck var att han bara skojade. Han lät som en gentleman."

Ungefär fem minuter in i videon ringer Jobs samtalet.

Det var kunder som berättade för Hannah Zhang vem hon hade pratat med. Flera personer sa: "Visste ni att någon här har pratat med Steve Jobs?" Baristan känner sig stolt över att ha fått chansen att prata med Apple-grundaren. "Det betyder mycket för mig att han valde just vår Starbucks."

Kaffejätten får fortfarande beställningar av 4 000 latte att ta med. Före han ringde hände det aldrig. "Efter att han ringde, har många kopierat honom och busringer och beställer tusentals latte – än idag."

Hannah Zhang och hennes chef Kimkiko Barbour undrar hur lång tid det skulle ta för dem att fylla så många koppar med kaffe och beräknar att det tar ungefär 44 sekunder för varje beställning. Det betyder att Jobs hade fått vänta hela 48 timmar på sin beställning.

Hade Hannah Zhang förstått vem hon pratade med hade hon velat fråga vad han presenterade för något och vilket datum nyheten skulle släppas. Dessutom hade hon velat bjuda ner honom till Starbucks för att bjuda på den perfekta kaffekoppen.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.