Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ännu en molntjänst hackad

Evernote utsatta för intrång

Evernote sällar sig nu till raden av molntjänster som drabbats av intrång. Användarnamn, lösenord och e-postadresser var åtkomliga för förövarna.

Under helgen meddelade #Evernote att de drabbats av ett intrång i sina system. Intrånget beskrivs som en "koordinerad attack" av Evernote och den eller de som låg bakom intrånget fick åtkomst till användarnamn, lösenord och e-postadresser.

Det är oklart om någon information stals och intrånget avslöjades av Evernote själva. Företaget uppger på sin blogg att såvitt de kan se har ingen information stulits.

"Under vår säkerhetsutredning hittade vi inga bevis för att information du sparar i Evernote nåddes, ändrades eller förlorades. Vi såg heller inga bevis för att någon betalningsinformation för Evernote Premium eller Evernote Business-kunder nåddes.

Utredningen har däremot visat att individen, eller individerna, ansvariga för attacken lyckades nå användarinformation som inkluderar användarnamn, e-postadresser associerade med Evernote-konton och krypterade lösenord. Även om det fanns tillgång till informationen är lösenorden som lagras av Evernote skyddade av en envägskryptering. (Med tekniska termer, de är hashade och saltade.)"

Evernote använder en enklare MD5-kryptering kombinerat med slumpmässig information, så kallad saltning, för användarnas lösenord i sina system. MD5-kryptering anses av många vara en osäker krypteringsmetod.

Evernote tvingar alla användare att byta lösenord på sina konton och rekommenderar att det görs från deras sajt. En uppdaterad version av klientprogrammet för OS X finns att ladda ned från företagets webbsajt.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.