Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Sony Pictures Classics

Searching for Sugarman

Oscarsnominerad dokumentär delvis inspelad med Iphone

Dokumentären Searching for Sugarman vann nyligen en Bafta för bästa dokumentär och är nu nominerad till en Oscar. Regissören avslöjar nu att filmen delvis är inspelad med en Iphone sedan pengarna tagit slut för att köpa riktig 8mm-film.

Kritikerrosade dokumentären Searching for Sugarman handlar om hur den amerikanska musikern Rodriguez oväntat blev en succé i Sydafrika under 70-talet utan att veta om det själv.

Filmteamet bestämde sig för att filma dokumentären med 8mm-film, men fick använda appen "8mm vintage camera" när pengarna tog slut.

Regissören Malik Bendjelloul har all anledning att vara nöjd över filmen som nu bland annat nominerats för en Oscar i kategorin bästa dokumentär. De flesta Hollywood-filmer har multimiljonbudgetar, och själv fick han filma delar av sin film med en app för 15 kronor.

"Jag började att filma på super-8-film, vilket är dyrt – och så fick jag slut på pengar , berättar han för CNN. "Jag behövde mer scener, och insåg att det fanns en billig app vars resultat såg i princip likadant ut."

Appen är utvecklad av kinesiska Nexvio och är som Instagram för video. En av utvecklarna på företaget säger att de är chockade över utvecklingen.

"Det är helt galet, vi är galet stolta."

Totalt spenderades omkring tre månader på att filma Searching for Sugarman, men hela filmen tog ungefär ett år att färdigställa.

"Vi använde en super-8-kamera för att få de vackra färgerna och det skitiga utseendet i flera scener. När vi fick slut på pengar började jag använda Super 8-appen i min Iphone – resultatet var nästan lika bra som den riktiga filmen, rätt fantastiskt" , säger Malik Bendjelloul.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.