Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Det här händer när Apple väljer ut en app

Med hjälp av data från sajten Appdata går det att se vad som händer när Apple väljer ut en mer eller mindre bortglömd app till veckans app i App Store. Spelet Infinity Blade för Iphone är mer än två år gammalt och har efter utnämningen seglat upp på topplistorna.

I App Store finns omkring 800 000 appar, det är lätt att förstå att det är svårt att synas för besökarna. I butiken väljer redaktörer att lyfta fram olika appar, bland annat finns veckans app. Hur stor skillnad gör det för en utvecklare att få sin app utvald? Enorm visar det sig.

Spelet Infinity Blade för Iphone släpptes för mer än två år sedan. Spelutvecklaren Epic har sedan dess släppt en uppföljare. Originalspelet kostade sju kronor och fanns inte ens med på Apples lista över de mest nedladdade apparna för någon vecka sedan.

Idag har Infinity Blade klättrat upp till plats 24 i svenska App Store och enligt Appdata har det varit uppe på topp 5 i USA. Allt tack vare att någon på App Store valde ut spelet till veckans app. Under veckan blev spelet dessutom gratis, ett krav från Apple för att kunna bli utvald.

Till och med Epics Infinity Blade 2 som kostar 49 kronor har sett en ökning efter utnämningen av sin föregångare i App Store.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.