Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Domare säger Greenlight Capital kan vinna mot Apple

I en domstolsförhandling under tisdagen sa en domare att Greenlight Capital kan lyckas med sin stämningsansökan mot Apple, men ville samtidigt inte fatta ett snabbt beslut.

Hedgefonden Greenlight Capital lämnade in en stämningsansökan mot Apple i början på månaden. Fondens ägare David Einhorn vill stoppa en omröstning om ändringar i Apples bolagsordning och utdelningspolicy som ska ske under bolagsstämman som hålls den 27 februari. Einhorn menar att Apple samlat ihop flera förslag till en omröstning och vill rösta om varje enskild del separat. Stämningen anses vara en del i Einhorns större mål om att få Apple att dela ut mer pengar till aktieägarna.

Den amerikanske distriktsdomaren Richard Sullivan reserverade sitt beslut i en förhandling under tisdagen, men sa också:

"Uppriktigt tror jag att sannolikheten för framgång är högre för Greenlight."

Domaren specificerade inte när han tänker avgöra fallet, men konstaterade själv att bolagsstämman är inom kort och att han tänker koncentrera sig på huruvida Greenlight Capital kommer att skadas irrepabelt om omröstningen genomförs, rapporterade Reuters.

Även om domaren i New York sa att Greenlight sannolikt lyckas, ifrågasatte han under förhandlingen om ett föreläggande är lämpligt. Förslaget blev offentligt i slutet av december, men Einhorn stämde inte Apple förrän 7 februari.

“Jag är inte säker på att det kommer att få dig [Einhorn] över tröskeln för irrepabel skada.”

Einhorns talesperson ville inte ge någon direkt kommentar efter förhandlingen. En talesperson för Apple ville inte heller uttala sig, men en av företagets advokater har tidigare sagt att SEC, den amerikanska finansinspektionen, inte haft några invändningar eller kommentarer mot förslaget.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.