Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nyanställer

Apple letar personal till Kartor

Apple annonserar efter tio mjukvaruingenjörer som ska jobba med företagets hårt kritiserade kartor. Det här tyder på att en större omarbetning är på gång.

Sedan Apple sparkade ut #Googles kartor i juni förra året och istället lanserade en egen #kartapp i #IOS har kritiker och kunder rasat över att information i kartorna som varit felaktig eller saknats helt. Sedan lanseringen har appen förbättrats mycket, men ligger fortfarande efter konkurrenter som Google och Nokia vad gäller flera aspekter.

Nya jobbannonser från Apples huvudkvarter i Cupertino, USA, tyder på att Apple tar nya krafttag med kartorna. Tio ingenjörsjobb finns listade som direkt ska jobba med kartorna. I september fanns identiska jobb ute på sajten så antingen byter företaget ut de tidigare anställda eller så ska teamet som arbetar med kartor utökas ytterligare.

De utannonserade jobben söker mjukvaruingenjörer som ska arbeta med användargränssnitt, #Siri och annan appintegration, markera platser av intresse, 3D flyover-funktionen och realtidsvisning av kartor, rapporterar Appleinsider.

De nyanställda ska arbeta dels med själva appen och dels Mapkit, grunden som IOS-appar kan använda för att hämta data från kartappen.

Slutsatsen man kan dra av det här är att Apple har framtida planer på en betydande omarbetning av sina kartor. Inte bara genom att förbättra kärnan, men också genom att förbättra funktioner och lägga till nya.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.