Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Ida Lindkvist

Iphone 5 storsäljare i Norge

Det är inte bara i Sverige som Iphone 5 toppar försäljningslistorna. I grannlandet Norge har mobiloperatören Telenor publicerat sin topplista för januari och det går bra för Apple även där.

Den norska mobiloperatören #Telenor publicerade en topplista över mobilförsäljningen i januari på Twitter. En sådan lista brukar också #Telia lägga ut en gång i månaden på sin blogg. Vid en snabb jämförelse syns att Iphone 5 toppar i båda länderna, men också de äldre modellerna av #Iphone säljer bra. Samsungs toppmobil Galaxy S III med stöd för LTE eller 4G, säljer bättre i Sverige än i Norge. Nokia letar sig in på topplistan i vårt grannland men inte här.

Sverige

Norge

Telia (januari 2013)

Telenor (januari 2013)

1

Apple Iphone 5 (1)

Apple Iphone 5

2

Apple Iphone 4S (3)

Samsung Galaxy S III

3

Samsung Galaxy S III 4G (5)

Apple Iphone 4S

4

Apple Iphone 4 (4)

Samsung Galaxy S II

5

Samsung Galaxy Y (2)

Sony Xperia V

6

Sony Xperia V (6)

Apple Iphone 4

7

Sony Xperia Tipo (7)

Samsung Galaxy S III 4G

8

Sony Experia Go (11)

Samsung Galaxy Y

9

Samsung Galaxy S III (9)

Nokia Lumia 920

10

Samsung Galaxy S II (13)

Samsung Galaxy Note II

I Telias lista står förra månadens placering med inom parantes. De skriver på bloggen att januaris lista inte bjuder på några större förändringar.

Inte så konstigt med tanke på att det inte skett några stora lanseringar. Sedan Iphone 5 släpptes har den toppat listan, så även i januari.

Men Telia tror på förändringar till nästa lista. De båda 4G-mobilerna Nokia Lumia 820 och HTC One SV har släppts till butiker. Dessutom kommer LG Optimus G och Sony Xperia Z.

Telenor i Norge skriver att Sony växer mest sett till andelar och att Nokia och HTC går bättre än tidigare och menar att flera är och äter på Samsung och Apples del av kakan.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.