Krönika: 10 smarta tips för ett bättre 99mac

99mac har en mängd smarta finesser inbyggda och det är inte säkert att du testat alla smarta funktioner. Jag har samlat 10 tips på hur du kan använda 99mac bättre, listan är utan inbördes ordning. Kommentera gärna om du har frågor.

1. Visa vem du är! 99mac är numera så stort att det är omöjligt att känna alla - vi får ju nästan tusen nya vänner varje månad. Ju bättre du visar vem du är - desto större chans att folk finner dig sympatisk och hjälper dig när det behövs. Gör så här: Uppdatera din profil med så mycket godis som möjligt!

2. Bjud på dig själv! När du ser att andra har problem - försök hjälpa till och svara så gott du kan. Sura kommentarer eller arga inlägg är sånt som många kommer ihåg och är ingenting som uppmuntrar andra att hjälpa dig. Du kan också uppgradera ditt konto till ett Pluskonto vilket visar att du även är beredd att bidra ekonomiskt för att 99mac ska finnas kvar. Som plusmedlem har du en bild vid sidan av alla inlägg och du visar bättre vem du är (se punkt 1). Gör så här: Uppgradera till ett Pluskonto genom att betala 40 dollar - ca 300kr till 99mac genom Paypal - det går utmärkt att använda kontokort. Du kan även betala in beloppet via bankgiro.

3. Använd "dagens aktiva diskussioner" Detta är en funktion som är oumbärlig för dig som vill hänga med i forumets alla diskussioner. Varje dag skapas 500 - 1000st inlägg och på detta sätt får du dom listade i kronologisk ordning. Gör så här: Dagens aktiva diskussioner finns i menyraden. Du kan även lägga till http://www.99mac.se/forum/search.php?do=getdaily&exclude=130,131,45 som bokmärke.

4. Modifiera dina inställningar Du kan själv välja hur gamla diskussioner som ska visas i forumet, hur många inlägg som ska visas per sida, om du vill se bilder i trådarna och mycket mer. Så här gör du: Uppdatera dina alternativ

5. Använd privata meddelanden! Vårt inbyggda system för privata meddelanden (PM) fungerar väldigt bra och är ett smidigt alternativ till mail. På grund av tidigare problem med spam vågar vi inte visa användarnas epostadresser på 99mac, därför är PM det snabbaste sättet att nå andra medlemmar. För att skicka ett PM till en medlem klickar du på deras namn och väljer "skicka PM". Alla dina inkommande och utgående brev hittar du i din inkorg

6. Bevaka viktiga diskussioner. Det är enkelt att bevaka diskussioner, klicka på "tråd" menyn uppe till höger och välj bevaka denna diskussion. Du får välja om du vill att 99mac ska påminna dig via epost när någon besvarar din fråga och hur ofta mailen ska sammanställas. Du får även välja vilken mapp du ska använda. Skapa flera mappar med olika ämnesområden för att enkelt följa vad som händer!

7. Nätverka! Nu talar jag inte om sladdar och hubbar utan om ett mänskligt nätverk. 99mac är alltid online (nåja, nästan iallafall) och kan hjälpa dig när det behövs. Att lära känna ett antal medlemmar med olika kunskapsområden är värt mycket. Var trevlig, skicka ett PM och tacka för hjälpen och hälsa nya medlemmar välkomna. När du ser att någon skriver sitt första inlägg i presentationsforumet - skriv några rader och berätta varför du är här. Ganska snabbt kommer du lära känna tiotals eller hundratals andra macanvändare. Det skadar inte när en supporttekniker kostar 800kr i timmen...

8. Nätverka via IM IM är en amerikansk förkortning för Instant Messaging - ett samlingsord för ICQ, iChat, MSN och dom andra klienterna som finns på marknaden. Jag brukar lägga till folk till mitt eget lilla nätverk och nu har jag över 300 personer på min lista i Proteus. För att vara maximalt kompatibel använder jag både ICQ, iChat, MSN och Skype. Testa att lägga till några trevliga människor på din lista idag - du kommer snart känna folk spridda över landet (världen?). En del kanske blir vänner för livet - tro det eller ej!

9. Sök! Detta är egentligen den mest viktiga punkten. Fler än 14.000 medlemmar har skrivit en halv miljon inlägg (detta skrivs i mitten på juni 2005) som sparats "för alltid" i våra arkiv. Det är ganska troligt att det du söker redan finns besvarat sedan tidigare. Använd vår utmärkta Sökfunktion och hitta det du söker direkt. Du kommer även lära dig hur viktigt det är med rätt rubriker - var ett föredöme och använd så tydliga rubriker som möjligt.

10. Använd RSS. 99mac har tre utmärkta RSS-feeds inbyggda i forumet. Om du kör Safari klickar du på den blå RSS menyn i adressfältet på din webbläsare. Om du kör Firefox hittar du en orange RSS-länk längst ner i högra hörnet. På detta sätt kan du följa vad som händer även om du inte är inloggad på 99mac.

Vad tyckte du, har jag bra förslag? Har du ännu bättre förslag? Kommentera!

Kommentarer
15 svar

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.

Den här veckan är det premiär för en opera om Steve Jobs i Santa Fe, USA. Det har tagit två år att förbereda uppsättningen som kommer att köras endast sex gånger.

Företaget Nonda har flertalet produkter för att hjälpa disträa och glömska personer. Nyligen testade vi den smarta nyckelhittaren Ihere som även kunde användas som selfie-kontroll. Nu åker Nondas produkt Zus in i vårt testlabb.

Samsung rullar idag ut röstassistenten Bixby till Galaxy S8 och S8 Plus-användare i USA men många har reagerat på de ord som beskriver den manliga och kvinnliga rösten till Bixby.