Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lite mindre, lite bättre

Ny Apple TV på gång

Referenser till en ny modell av Apple TV har hittats i dokument som Apple lämnat in till den amerikanska federala myndigheten FCC har hittats. Ett aningen mindre format och möjligen en ny processor tycks stå på menyn.

Om det är två saker som Apple inte gillar är det dels läckor från insidan av företaget. Den andra då? När de tvingas lämna in dokument som dokumenterar modeller som inte släppts ännu. Apple har lämnat in det senare till FCC, den amerikanska motsvarigheten till Post- och telestyrelsen, som avslöjar en ny modell av #Apple TV.

Informationen om vad denna kommande modell kan tänkas innehålla är knapphändiga, men formatet är en aning mindre, strax under 9,4 centimeter bred och djup mot dagens 9,7 centimeter. Specifikationen som Apple lämnat in till FCC för att få modellen godkänd för hemmabruk avslöjar också att denna framtida modell av Apple TV endast har en antenn för wifi mot två antenner som finns i dagens modell. Detta pekar mot att Apple också byter ut BCM4330-kretsen som i dag sitter i Apple TV och som tillhandahåller wifi och Bluetooth mot BCM4334-kretsen som sitter i bland annat Iphone 5.

Skiss som Apple lämnat in till FCC.

Modellnumret på denna nya modell är enligt dokumenten A1469, och kombinerat med en titt i den nya versionen av IOS för Apple TV visar också att Apple troligen kommer att basera nästa Apple TV på A5X-processorn, skriver Anandtech. Om detta är en förberedelse för en App Store för Apple TV, och när denna modell släpps, återstår givetvis att se.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.