Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lacie lanserar gigantisk lagringslösning för thunderbolt

UPPDATERAD. Nyheterna från CES-mässan fortsätter att ramla in. Lacie lanserar en ny lagringsenhet för fem hårddiskar med inbyggt stöd för raid och thunderbolt som hanterar upp till 20 terabyte lagringsyta.

Hårddiskyta behöver man ju alltid mer av, och Lacie verkar ha bestämt sig för att se till att det nu finns en lösning som gör att man inte behöver fundera över lagringsyta på ett tag framöver. Nya 5big hanterar nämligen upp till 20 terabyte lagringsyta och ansluts till din Macintosh via thunderbolt-anslutningen. Om 20 terabyte är för mycket kommer även en variant med halva den lagringsytan, 10 terabyte.

Båda modellerna kommer även att säljas som nas-enheter under namnet 5big Nas Pro med dubbla nätverksanslutningar, och nas-varianten av 5big har även dubbla usb 2.0 och usb 3.0-anslutningar om 10 eller 20 terabyte diskyta inte skulle räcka till.

Priserna för nas-modellen börjar på 10679 kronor för 10 terabyte och 18 989 kronor för 20 terabyte. 5big nas pro går även att köpa utan diskar för 4869 kronor.

Priserna för thunderbolt-modellen börjar på 10 679 kronor för 10 terabyte och 18 989 kronor för 20 terabyte.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.