Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Withings vill göra oss hälsosammare

Det finns några alternativ för den som vill hålla koll på hur mycket man rör sig under dagen med hjälp av tekniska prylar. Nu kommer snart ännu ett från Withings, företaget bakom wifi-vågen. Deras lilla sticka mäter förutom din aktivitet också puls.

<div style="float:right;padding-right:10px;padding-bottom:10px;">

</div>
Tillbehören som ska få oss att leva hälsosammare liv blir fler och fler. Jawbones armband Up, Fitbit och Nikes Fuelband är några exempel på produkter som man ska ha med sig under hela dygnet för att samla in data om sin aktivitetsnivå och sömn. I vårt test av Withings wifi-våg visade vi upp deras nya app Health Mate som till skillnad från deras första app håller koll på mer än bara vikten. Appen är uppdelad i fyra delar med vikt, aktivitet, puls och sömn. Withings har wifi-vågen för att hålla koll på det första och en blodtrycksmätare, men för data till de andra två delarna i appen har vi fått hålla oss till data från tredjepartsleverantörer tills nu.

Under den stora elektronikmässan CES i Las Vegas lanserade företaget en liten sticka som mäter din aktivitetsnivå och puls. Den har fått namnet Activity Tracker och håller koll på antal steg, löpning, brända kalorier och sömn. Den kan också mäta din puls.

För att leva hälsosammare och hålla vikten rekommenderas vi att motionera regelbundet. Withings och de andra företaget bakom den här typen av produkter vill göra det lättare genom att samla data som kan peppa människor att kämpa vidare och genom att påminna om att det är dags igen.

– Att förstå hur man analyserar sin hälsa är det första steget mot att förbättra den. Mängden teknik som vi packat in i den här lilla och lättanvända personliga tränaren kommer att ta oss till en ny dimension av hälsa och välmående där enhet, användare och tjänster är nära länkade, säger Cédric Huthings, vd och en av grundarna av Withings i ett pressmeddelande.

Withings Smart Activity Tracker är stor som ett usb-minne och kan bäras i en ficka eller tillsammans med ett medföljande bältesspänne eller armband. Framsidan har ett touchgränssnitt där användaren kan navigera mellan olika sidor och baksidan mäter puls om man håller sitt finger mot. Företaget säger produkten har två veckors batteritid och en inbyggd usb-port för laddning.

Den kommer att släppas till sugna köpare under slutet av första kvartalet i år, alltså omkring mars. Inga prisuppgifter har släppts än.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.