Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Maffigt ljud från Bose Soundlink Air

Trådlösa högtalare med stöd för Airplay har vi testat ett antal under hösten här på 99mac. Men frågan är ändå inte om Boses Soundlink Air är den som levererat den bästa ljudkvaliteten av dem alla, även om det inte alltid är en helt strulfri lösning.

Det började med ett mail till redaktionen. Vår medlem Mattias Hedman hörde av sig och berättade att han köpt sig en Bose Soundlink Air och inte var helt nöjd. Hans första exemplar visade sig vara defekt och han hörde av sig till oss och undrade om vi var intresserade av att få en text av honom om hans öden och äventyr i denna fråga. Vi sade givetvis ja och tog emot hans intryck varför han direkt ska nämnas som medförfattare till denna artikel. Men vi gick också steget längre och lånade in ett eget exemplar, dels för fotografering men också för att se själva om den fungerade bra eller inte.

Mattias initiala intryck var av det mer blandade slaget. Hans första exemplar, som köptes via Apple Store, dök inte alltid upp som en Airplay-enhet i de enheter som skulle spela musik på den, något även vi bitvis upplevde på redaktionen men om det är Soundlink Air eller våra Iphone 5-telefoner i kombination med IOS version 6 låter vi vara osagt. Bose Soundlink Air hanterar inte den enklare WEP-krypteringen av trådlösa nätverk (WPA2 fungerar bra), och Mattias hade också problem med att anslutningen till hans trådlösa nätverk inte slutfördes ordentligt utan resulterade i ett felmeddelande. Dock fungerade det som det skulle ändå, vilket är ett anings underligt sätt att utforma en installationsprocess på.

Efter att Mattias fick byta sitt exemplar hade han bättre resultat, men noterar i sitt mail till oss att högtalaren av någon anledning är inställd på absolut högsta volymnivå från fabriken vilket är minst sagt otrevligt.

Ljudkvaliteten då? I ett litet kontorsrum som här på 99mac så har vi överlag varit väldigt nöjda med ljudet från Bose Soundlink Air, men i ett större rum så kan den mycket väl upplevas som aningen klen. Den är också ganska placeringskänslig, och för bästa ljudresultat bör man ha den i huvudhöjd för att få bästa kombination av bas och diskant, vilket annars kan förbytas till en upplevelse av det burkigare slaget.

Utöver trådlös anslutning över wifi finns också en vanlig 3,5mm-anslutning för ljudkabel för de som föredrar den typen av lösning.

Prislappen, runt 3 500 kronor, känns saftig, men det går ändå inte att säga fullt ut att Bose Soundlink Air inte är värd pengarna. Mattias Hedman menar att den är något dyr men ändå värd det eftersom den fungerar som den ska, och det är väl också ett bra sätt att summera denna produkt: dyr, men med ett bra ljud och en smidig upplevelse när det väl fungerar.

Ett stort tack till Mattias Hedman för att han tog sig tid att skriva ned sina upplevelser och tankar till oss!

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.