Designheadset signerat Laila Bagge Wahlgren

Gear By Carl Douglas har i samarbete med Rock By Sweden lanserat en serie smyckesheadset som Laila Bagge Wahlgren designat. Tänk ett halsband med inbyggt headset och du är rätt grej på spåren.

Lurarna går under namnet Gear by RBS och landar på redaktionen i en svart låda med silvertext. Vi bad om ett par in-ear-varianter, men det finns också de klassiska vanliga snäckorna om man hellre vill ha sådana. Den här serien ska passa både män och kvinnor, men lite fördomsfullt tänker vi att det nog ändå är mest kvinnor som kan tänkas vilja ha halsband med inbyggt headset.

Lådan innehåller inte mer än några uppsättningar silikonproppar i olika storlekar och själva headsetet. Halsbanden finns i några olika varianter med antingen vita eller svarta pärlor och olika utsmyckningar. Någon modell har Swarowski kristaller. Vårt exemplar har svarta pärlor med små silvriga jaguarhuvuden här och var. Vid en första anblick är det riktigt snyggt och känns gediget, det vill säga det väger en del. På högra sidan sitter en liten kontroll med en mikrofon och en knapp för att svara eller lägga på samtal. Samma knapp kan pausa musik eller navigera fram eller bak i låtlistan. Det finns ingen volymknapp och det saknar vi.

Ungefär vid axlarna finns två ändar med hörlurssnäckorna. Konceptet är riktigt bra för alla som antingen pratar mycket i telefon eller lyssnar en hel del på musik och samtidigt vill sticka ut lite. Det är aldrig något trassel med att hitta lurarna om någon ringer och alla modellerna av halsbanden ser snygga ut, men här är så klart din personliga smak avgörande.

Tyngden runt halsen blir märkbar efter ett par timmar, men är man van vid att bära halsband är det antagligen precis som vanligt. Ibland upplever vi sladden mellan snäckan och halsbandet som något kort. Det går att justera längden på halsbandet några steg om man vill eller behöver.

Det hade varit bra om man kunde ta bort sladden i botten på halsbandet när man inte använder lurarna, för att ändå kunna använda halsbandet. Nu om du vill koppla loss hörlurarna av någon anledning får du också ta av dig halsbandet eller stoppa sladden i fickan kanske.

Ljud

De här smyckesheadseten går loss på 699 kronor. För det får man alltså ett unikt designat smycke och ett headset, så det går väl inte att rakt av jämföra de här lurarna med andra i samma prisklass. Vi kikade på ett avsnitt av årets julkalender via Svt Play, pratade i telefon och provkörde musik från både Spotify och Itunes. Spelar vi rockmusik som till exempel Metallicas One, saknas den djupare basen och överlag så märks det att registret inte är lika brett som i dyrare lurar. Det låter däremot aldrig direkt dåligt. Musik som inte har så mycket dunkande bas låter så klart mycket bättre, där saknar vi inget på samma sätt. Psapps låt Tiger, My Friend som finns med på vår testlista till exempel. Går man igenom topplistan i Itunes (Darin, Maja Ivarsson, Psy, Swedish House Mafia) blir man inte märkbart störd över hörlurarnas prestation. Gear by RBS kan helt enkelt tänkas passa alla som inte vill lägga för mycket på ett par lurar, men ändå ha något med snygg design.

I samtal hörs både motparten och vi bra. När det ringer är det lätt att bara fiska fram ena snäckan från axelregionen och börja prata. Skönt att slippa trasslet som kan bli med andra headset som kanske till och med ska upp ur väskan eller fickan först.

Rock By Sweden startade 2009 och Laila Bagge Wahlgren står som sagt bakom designen på de här smyckesheadseten. Kvalité och design med “edge” är nyckelorden enligt ett pressmeddelande.

Summering

Vi gillar konceptet, det är kul med något som sticker ut och är mer än bara ett headset. Det är också förvånansvärt praktiskt att ha lurarna runt halsen så här. Alla kommer inte gilla designen eller ljudet, men för dem som har större krav på designen än ljudet kan vi rekommendera dem. Ljudet är godkänt, men långt ifrån tillräckligt för finsmakare.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.

Den uppdaterade versionen av den tio år gamla guldklimpen Bioshock ska även släppas till Mac-plattformen, och nu har vi även ett konkret datum.