Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft lanserar eget socialt nätverk

Sugen på ett nytt socialt nätverk? Microsoft har nu öppnat portarna till en betaversion av Socl. Om du redan har ett konto på Facebook eller hos Microsoft via exempelvis Hotmail kan du logga in redan i dag.

Socl är ett projekt från Microsofts avdelning för forskning och utveckling, FUSE, och började som ett experiment där man tittade på sökningar i olika sociala sammanhang på Internet. Socl har sedan dess utvecklats och släpps nu som en tjänst där alla med ett konto på Facebook eller hos Microsoft kan registrera sig och börja dela med sig av bilder, länkar, texter, med mera.

Socl erbjuder exempelvis funktioner som Video Party där man kan samla ihop en bunt videoklipp och sedan prata om dem med varandra.

Inte helt oväntat bygger Socl på Microsofts sökmotor Bing, och precis som med Googles sökmotor och Googles sociala nätverk Google plus så är Socl också ett sätt för Microsoft att få in mer information om sina användare för att göra Bing bättre.

Enligt Microsoft konkurrerar inte Socl med Twitter, Facebook eller Google utan är istället "ett experiment som med ett fåtal funktioner kombinerar socialt nätverkande och sökningar för att göra det enklare för användarna att uttrycka sig och dela med sig av sina ideér genom visuella kollage, sorterat utifrån vilka intressen man har".

Du kan kolla in Socl och även registrera dig här.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.