Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Teknik: Vad innebär DDR2?

Processorerna blir allt snabbare och kraven på övriga komponenter ökar i samma takt. Nu är det dags för snabbare teknik för internminnet - DDR2 är senaste modeordet att lägga på minnet.

DDR står för "Double Data Rate" och innebar en dubblering av hastigheten från den traditionella SDRAM-tekniken. DDR innebar nämligen att man överförde data två gånger per klockcykel - därav namnet DDR. Idag hittar vi DDR-minnen i exempelvis Powerbook G4 och Power Macintosh G5. Den förstnämnda använder PC2700 vilket innebär 333Mbps/166MHz och den sistnämnda använder en snabbare PC3200 modell med 400Mbps/200MHz.

Nu tar Apple steget mot DDR2 som använder 1,8 volts spänning mot 2,5 volt på DDR. Skillnaden gör att strömförbrukningen sjunker och värmeutvecklingen minskar - välkommet hos alla datortillverkare. Genom interna förändringar har man dubblerat hastigheten utan att ändra klockfrekvensen på DRAM modulerna. I nya Powerbook G4 och Power Macintosh G5 hittar vi DDR2 PC4200 minnen som internt snurrar i 333MHz och levererar hela 667Mbps. Hastighetsökningen bör märkas i kommande prestandatester.

Läs mer om DDR vs DDR2 hos Overklocker Café

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.