Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

JBL släpper högtalare med Lightning

JBL visade upp två nya högtalare för 99mac under förmiddagen som är bland de första att ha Apples nya Lightning-kontakt. Den mindre heter JBL Onbeat Micro och den större Onbeat Venue LT.

JBL Onbeat Micro är en liten portabel högtalare som drivs av fyra AAA-batterier. Den klarar upp till fem timmars uppspelning med dessa. 99mac fick provlyssna lite under ett frukostmöte och blev imponerade av det stora ljudet. Onbeat Micro har två fullregisterelement och det märktes även under den korta provlyssningen att den levererar bättre än mycket annat i samma storleksklass. Den rekommenderade prislappen på 890 kronor gör inget för att minska det positiva första intrycket. Högtalaren ska finnas i butik nu vilken dag som helst och 99mac kommer att testa högtalaren mer ingående inom kort.

En variant av Onbeat Micro med uppladdningsbara batterier kommer under nästa år.

99mac fick också titta på JBL Onebeat Venue LT. Den har tidigare släppts med Apples gamla 30-pinnarskontakt, men kommer alltså nu med Lightning. Dockan med kontakten går att dölja genom att trycka in den i högtalaren om man hellre vill använda den via bluetooth eller via 3,5 millimeterskontakten på baksidan.

Harman som äger JBL har tagit fram något de kallar för Truestream som ska ge bättre kvalitet på musiken över bluetooth. 99mac snabblyssnade lite trådlöst och fick ett positivt första intryck också av den här högtalaren som har dubbla fullregisterelement 15 watt vardera. Den fyllde utan problem upp ett stort rum vi satt i och musiksätter säkerligen hemmafester utan problem. Det rekommenderade priset ligger på 1 990 kronor och den ska finnas i butiker i december. Ett utförligare test kommer senare.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.