Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Openfeint stänger ner i mitten av december

Den 14 december stängs speltjänsten Openfeint ner. Det i sig är inte så förvånande, men utvecklare får inte mycket tid på sig att migrera sina appar till någon annan plattform.

Tjänsten innebar ett stort steg för spel på IOS när den kom. Spel hade före Openfeint möjligen topplistor på nätet, men det fanns inget enhetligt som det gör i dag med Apples Game Center. Apples tjänst lanserades i slutet av 2010 och lanserades troligen eftersom tjänster som Openfeint blev så stora.

2011 köpte japanska Gree tjänsten för 104 miljoner dollar, cirka 700 miljoner svenska kronor. De gjorde inte mycket med Openfeint som mer eller mindre stagnerat. Att de lägger ner tjänsten kommer inte som någon överraskning, men att de ger utvecklare mindre än en månad att migrera till en annan plattform är.

Spelsajten Toucharcade tror att det här innebär att många äldre spel inte uppdateras vilket kommer att innebära att en del funktionalitet kommer att försvinna. Många utvecklare jobbar redan mot klockan för att hinna få ut sina appar innan Itunes Connect tar julledigt.

Apples krav på inkomna appar innebär att utvecklarna inte bara måste skriva om Openfeint-koden, utan också anpassa appen för senaste versionen av IOS, stöda widescreen och en hel del annat som antaligen är för mycket trubbel för appar som kanske knappt laddas ner längre.

Gree erbjuder en lösning där utvecklare kan migrera till en ny plattform, men enligt Toucharcade är många utvecklare inte så sugna på det med tanke på hur de lägger ner Openfeint.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.