Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Foxconn köper in 10 000 industrirobotar

Kinesiska industrigiganten Foxconn monterar en rad produkter åt Apple. Nu satsar företaget på industrirobotar. I ett första steg har 10 000 robotar köpts in, och företaget siktar på att sätta totalt en miljon i drift.

Foxconn anlitas flitigt av bland annat Apple för tillverkning av en rad produkter. Företaget har under de senaste åren vuxit kraftigt och samtidigt haft återkommande problem med missnöjd personal vilket yttrat sig i allt från strejker och andra protester till flera självmord.

Företaget, som har drygt en miljon anställda, har nu börjat titta på att sätta en miljon industrirobotar i drift ute i monteringsverksamheten. Robotarna skall användas för repetiva uppgifter som lyft och placering av komponenter och andra föremål. Varje robot beräknas kosta mellan 20 000 och 25 000 dollar, omkring 135 000 till 169 000 svenska kronor, styck.

Produkter som Iphone 5 lär enligt nyhetssajten BGR inte kunna byggas av dessa robotar då precisionen som krävs i monteringsprocessen är högre än vad en industrirobot kan leverera.

Om några arbetare förlorar jobben som ett led i den här satsningen är inte känt.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.